اعتماد به نفس در نوجوانان

اعتماد و باوری که به توانایی‌ها و قابلیت‌های خودمون داریم، همون اعتماد به نفس ما محسوب می‌شه. اعتماد به نفس داشتن موجب تاثیر بر روی رفتار فرد، شخصیت فرد، عملکرد او در برابر دیگران و میزان شادی فرد در زندگی خواهد شد.

  • ۰
  • ۰

"خود ارضایی در کودک و نوجوان

از بزرگ‌ترین نگرانی‌های والدین، خودارضایی در کودک و نوجوان و دوره هویت‌یابی جنسی آن‌ها هست. هویت‌یابی جنسی یعنی کودک و نوجوان از نظر ذهنی جنسیت خودشون رو بشناسند. هم‌زمان با این رشد جنسی، توجه کردن به اندام تناسلی در کودکان حدوداً از سن دوسالگی شروع میشه و ممکنه که خودارضایی در کودک و نوجوان در این سن بروز کنه.

 این توجه کردن معمولاً به‌صورت بازی‌کردن با اندام تناسلی، خودش رو نشون میده. اولین دلیلی که ممکنه باعث این حرکت بشه، حس کنجکاوی هست، که برای کودکان در سن دوسالگی این کنجکاوی نسبت به خود و اندام‌هایی که دارند، امری طبیعی هست. گاهی اوقات خارش و یا تنگ بودن شلوار باعث توجه بیشتر کودک به این اندام میشه. در این مقاله با ما باشید تا شما رو با خودارضایی در کودک و نوجوان بیشتر آشنا کنیم.

خودارضایی در کودک و نوجوان چگونه است

خودارضایی در کودک و نوجوان گاهی تا سنین پیش از دبستان یک امر عادی و معمولی هست و برای خود تحریکی و بازی با اندام تناسلی که به‌صورت مکرر تکرار نمیشه جای نگرانی نیست. درصورتی‌که این حرکت به‌صورت مداوم تکرار بشه و یا به‌نوعی غیرقابل‌کنترل باشه باید به‌عنوان والد برای کمک به کودک در حل این مشکل اقدام بشه.

علل خود تحریکی کودک

خودارضایی در کودک و نوجوان اگه از حد معمولش بیشتر بشه، ممکنه نشان‌دهنده یک مشکل روانی یا شخصی خیلی جدی باشه. این حرکت می‌تونه نشونه این باشه که کودک بیش از اندازه استرس داره، یا زیاد درگیر افکار جنسی و تخیلات شده. حتی ممکنه به این دلیل باشه که توجه کافی در خانه به او نمیشه. گاهی اوقات خود تحریکی کودک وسیله‌ای برای ایجاد آسایش شخصی در زمانیه که از نظر عاطفی تحت‌فشار هست. نکته مهم دراین‌خصوص اینه که والدین هرگز نباید کودکان رو به خاطر بازی با اندام تناسلی خود تنبیه یا شرمنده کنن، زیرا این امر ممکنه تأثیرات عمده‌ای بر عزت‌نفس و آرامش کودک با فعالیت جنسی در بزرگسالی داشته باشه. اگه شما به‌عنوان والد، تحریک دستگاه تناسلی را به یک چالش بزرگ تبدیل کنید، در نهایت ممکنه شما باعث تقویت این رفتار بشید و کودک مکرراً اون رو تکرار کنه.

راهکارهای مدیریت خودارضایی در کودکان

اگه قصد دارید در خودارضایی در کودک و نوجوان دخالت کنید و این مشکل رو مدیریت کنید، باید با توصیه‌های عاقلانه این کار رو انجام بدید. اگه کودک شما به اندازه کافی برای چنین گفتگوهایی بزرگ شده، این روش رو امتحان کنید و با کودک خودتون صحبت کنید. گاهی ممکنه این صحبت‌ها برای والدین ناراحت‌کننده باشه، اما این مکالمات زمانی که قابل آموزشه، برای رشد جنسی کودک مفید هست، این نوع صحبت‌ها همچنین می‌تونه به تقویت روابط بین والدین و کودک کمک کنه.

اما برای کودکانی که ممکنه زیاد استدلال‌پذیر نباشند و صحبت‌کردن رو خوشایند ندونند، تکنیک‌های تقویت مثبت ممکنه مفید باشه، مثلاً به اون¬ها برای بازی نکردن با اندام تناسلی خودشون با خوراکی‌های خاص پاداش بدید.

سعی کنید کودک خودتون رو با دستانش به فعالیت دیگه‌ای علاقه‌مند کنید و به‌نوعی حواسش رو پرت کنید تا کمتر دستش به سمت اندام تناسلی بره. مثل بازی با خاک و یا خمیر بازی کردن.

سعی کنید در کودک نوعی عزت‌نفس متعادل ایجاد کنید. خوبه بدونید کودکانی که در بسیاری از زمینه‌ها مثل خانه، دوستان، مدرسه و فعالیت‌هااحساس خوبی نسبت به خودشون دارند، کمتر به سمت خود تحریکی میرن.

گاهی می‌تونید به کودکتون یک شیء امنیتی مانند خرس عروسکی، عروسک و … بدید تا در جمع همراهش باشه، زیرا ممکنه از بازی تناسلی برای آرامش خودش در موقعیتی ناآشنا استفاده کنه.

همچنین می‌تونید با بیشتر کردن در آغوش گرفتن و نوازش، محبتی رو که والد نسبت به فرزندش داره نشون بدید."

  • ۰۱/۰۷/۲۱
  • fateme moradi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی