اعتماد به نفس در نوجوانان

اعتماد و باوری که به توانایی‌ها و قابلیت‌های خودمون داریم، همون اعتماد به نفس ما محسوب می‌شه. اعتماد به نفس داشتن موجب تاثیر بر روی رفتار فرد، شخصیت فرد، عملکرد او در برابر دیگران و میزان شادی فرد در زندگی خواهد شد.

۵ مطلب در مهر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

"آیا تا به حال متوجه شدید که برای کودک یا نوجوان شما “توجه کردن” سخت باشه؟ آیا آن‌ها اغلب مواقع حرکتی می‌کنند که نباید انجام دهند؟ تکانشگرانه عمل می‌کنند یا حرف دیگران را قطع می‌کنند؟ اگر چنین مسائلی در رفتار فرزندتون وجود داره و به نظر می‌رسه که زندگی روزمره فرزند شما رو تحت تاثیر قرار داده، امکان وجود بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانان شما مشهود است.

بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانانمی‌تونه بر روابط اجتماعی و عملکرد مدرسه کودکان و نوجوانان تأثیر بذاره. اما درمان‌های موثری برای مدیریت و علائم بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانان، در دسترس است. اولین قدم برای درمان این بیماری، شناخت و تشخیص آن است. در ادامه درباره نحوه تشخیص و نحوه یافتن روشی برای مدیریت بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانان صحبت خواهیم کرد.

علائم بیش فعالی چیست؟

این بیماری همانند اغلب بیماری‌ها با علائمی همراه است که عبارتند از بی‌توجهی (نقص و مشکل در توجه کردن)، بیش فعالی (داشتن انرژی زیاد یا تحرک و صحبت زیاد) و تکانشگری (بدون فکر کردن یا داشتن مشکل در کنترل خود) که در حالت کلی افراد با توجه به علائمی که دارند به سه دسته تقسیم می‌شوند. برخی از افراد عمدتاً دارای علائم بی توجهی هستند، برخی دیگر عمدتاً علائم بیش فعالی و تکانشگری رو دارن و برخی افراد هر دو نوع علائم رو دارن.

تشخیص بیش فعالی در کودکان و نوجوانان

برای تشخیص بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانان، علائم باید قبل از سن 12 سالگی وجود داشته باشند. نوجوانان تا 16 سالگی اگر حداقل شش علامت مداوم بی توجهی یا شش علامت مداوم بیش فعالی رو داشته باشن، مبتلا به بیش فعالی و نقص در توجه هستند.

حداقل 6 ماه علائم باید در دو یا چند موقعیت متفاوت (مثلاً در خانه یا مدرسه یا با دوستان یا اقوام) وجود داشته باشه و در کیفیت عملکرد اجتماعی یا مدرسه اختلال ایجاد کنه تا به طور قطع ادعا کرد که بیش فعالی و نقص توجه در کودکان و نوجوانان شما وجود داره.

در کودکان خردسال، بیش فعالی و تکانشگری شایع ترین علائم هستند. با افزایش سن، علائم بی توجهی برجسته‌تر میشه و اغلب شروع به تداخل با عملکرد تحصیلی و روابط با همسالان می‌کنه. در نوجوانی، بیش فعالی اغلب شدت کمتری پیدا می‌کنه و ممکنه به صورت بی قراری ظاهر بشه. علائم بی‌توجهی و تکانشگری معمولا ادامه می‌یابد و ممکنه باعث بدتر شدن چالش‌های تحصیلی، سازمانی و روابط بشه.

نوجوانان مبتلا به بیش فعالی و نقص توجه به نسبت سایر افراد، بیشتر درگیر رفتارهای تکانشی و پرخطر، از جمله مصرف مواد و فعالیت جنسی ناایمن هستند.

در حالت کلی می‌تونیم بگیم بی‌توجهی، بی‌قراری و تکانشگری برای بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال تا بزرگسالی ادامه خواهد داشت. اما در برخی موارد، ممکنه با گذشت زمان شدت آن‌ها کاهش داشته باشه و کمتر آسیب ببینن."

  • fateme moradi
  • ۰
  • ۰

"خود ارضایی در کودک و نوجوان

از بزرگ‌ترین نگرانی‌های والدین، خودارضایی در کودک و نوجوان و دوره هویت‌یابی جنسی آن‌ها هست. هویت‌یابی جنسی یعنی کودک و نوجوان از نظر ذهنی جنسیت خودشون رو بشناسند. هم‌زمان با این رشد جنسی، توجه کردن به اندام تناسلی در کودکان حدوداً از سن دوسالگی شروع میشه و ممکنه که خودارضایی در کودک و نوجوان در این سن بروز کنه.

 این توجه کردن معمولاً به‌صورت بازی‌کردن با اندام تناسلی، خودش رو نشون میده. اولین دلیلی که ممکنه باعث این حرکت بشه، حس کنجکاوی هست، که برای کودکان در سن دوسالگی این کنجکاوی نسبت به خود و اندام‌هایی که دارند، امری طبیعی هست. گاهی اوقات خارش و یا تنگ بودن شلوار باعث توجه بیشتر کودک به این اندام میشه. در این مقاله با ما باشید تا شما رو با خودارضایی در کودک و نوجوان بیشتر آشنا کنیم.

خودارضایی در کودک و نوجوان چگونه است

خودارضایی در کودک و نوجوان گاهی تا سنین پیش از دبستان یک امر عادی و معمولی هست و برای خود تحریکی و بازی با اندام تناسلی که به‌صورت مکرر تکرار نمیشه جای نگرانی نیست. درصورتی‌که این حرکت به‌صورت مداوم تکرار بشه و یا به‌نوعی غیرقابل‌کنترل باشه باید به‌عنوان والد برای کمک به کودک در حل این مشکل اقدام بشه.

علل خود تحریکی کودک

خودارضایی در کودک و نوجوان اگه از حد معمولش بیشتر بشه، ممکنه نشان‌دهنده یک مشکل روانی یا شخصی خیلی جدی باشه. این حرکت می‌تونه نشونه این باشه که کودک بیش از اندازه استرس داره، یا زیاد درگیر افکار جنسی و تخیلات شده. حتی ممکنه به این دلیل باشه که توجه کافی در خانه به او نمیشه. گاهی اوقات خود تحریکی کودک وسیله‌ای برای ایجاد آسایش شخصی در زمانیه که از نظر عاطفی تحت‌فشار هست. نکته مهم دراین‌خصوص اینه که والدین هرگز نباید کودکان رو به خاطر بازی با اندام تناسلی خود تنبیه یا شرمنده کنن، زیرا این امر ممکنه تأثیرات عمده‌ای بر عزت‌نفس و آرامش کودک با فعالیت جنسی در بزرگسالی داشته باشه. اگه شما به‌عنوان والد، تحریک دستگاه تناسلی را به یک چالش بزرگ تبدیل کنید، در نهایت ممکنه شما باعث تقویت این رفتار بشید و کودک مکرراً اون رو تکرار کنه.

راهکارهای مدیریت خودارضایی در کودکان

اگه قصد دارید در خودارضایی در کودک و نوجوان دخالت کنید و این مشکل رو مدیریت کنید، باید با توصیه‌های عاقلانه این کار رو انجام بدید. اگه کودک شما به اندازه کافی برای چنین گفتگوهایی بزرگ شده، این روش رو امتحان کنید و با کودک خودتون صحبت کنید. گاهی ممکنه این صحبت‌ها برای والدین ناراحت‌کننده باشه، اما این مکالمات زمانی که قابل آموزشه، برای رشد جنسی کودک مفید هست، این نوع صحبت‌ها همچنین می‌تونه به تقویت روابط بین والدین و کودک کمک کنه.

اما برای کودکانی که ممکنه زیاد استدلال‌پذیر نباشند و صحبت‌کردن رو خوشایند ندونند، تکنیک‌های تقویت مثبت ممکنه مفید باشه، مثلاً به اون¬ها برای بازی نکردن با اندام تناسلی خودشون با خوراکی‌های خاص پاداش بدید.

سعی کنید کودک خودتون رو با دستانش به فعالیت دیگه‌ای علاقه‌مند کنید و به‌نوعی حواسش رو پرت کنید تا کمتر دستش به سمت اندام تناسلی بره. مثل بازی با خاک و یا خمیر بازی کردن.

سعی کنید در کودک نوعی عزت‌نفس متعادل ایجاد کنید. خوبه بدونید کودکانی که در بسیاری از زمینه‌ها مثل خانه، دوستان، مدرسه و فعالیت‌هااحساس خوبی نسبت به خودشون دارند، کمتر به سمت خود تحریکی میرن.

گاهی می‌تونید به کودکتون یک شیء امنیتی مانند خرس عروسکی، عروسک و … بدید تا در جمع همراهش باشه، زیرا ممکنه از بازی تناسلی برای آرامش خودش در موقعیتی ناآشنا استفاده کنه.

همچنین می‌تونید با بیشتر کردن در آغوش گرفتن و نوازش، محبتی رو که والد نسبت به فرزندش داره نشون بدید."

  • fateme moradi
  • ۰
  • ۰

اعتماد به نفس در نوجوانان

اعتماد و باوری که به توانایی‌ها و قابلیت‌های خودمون داریم، همون اعتماد به نفس ما محسوب می‌شه. اعتماد به نفس داشتن موجب تاثیر بر روی رفتار فرد، شخصیت فرد، عملکرد او در برابر دیگران و میزان شادی فرد در زندگی خواهد شد.

اعتمادبه‌نفس با عزت نفس در نوجوانان که به معنی ارزشمند دانستن خود و داشتن حس خوب نسبت به خود است، رابطه مستقیم دارد.

نقش والدین در افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

پدر و مادر در افزایش و ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان از تمامی افراد زندگی آن‌ها نقش مهم‌تری دارند. اونا می‌تونن با حمایت خود تأثیرات مهمی در شکل‌گیری شخصیت و اعتماد به نفس نوجوان داشته باشند. باور و احساسی که شما نسبت به فرزندتون دارید، بر روی  شکل‌گیری اعتماد به نفس در نوجوان تاثیرات مستقیمی دارد.کنترل کنه.

رفتارهای درست والدین برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

رفتار محترمانه با نوجوان

یکی از رفتارهای موثر شما به عنوان والدین که بر افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان تاثیرات به‌سزایی داره، رفتار محترمانه با او است. شما باید این واقعیت را بپزیرید که فرزند شما دیگه بزرگ شده و کودک خردسال گذشته نیست . مانند هر بزرگسالی نیازمند احترام است. دیگر زکان آن رسیده تا نتظرات فرزندتان را بشنوید و به مشکلات و نگرانی‌هایش اهمیت بدید.

تحسین نوجوان

نوجوانتون رو تحسین کنید. سعی کنید که در تعریف کردن از او سخاوتمند باشید. تعریف، تمجید و تحسین نوجوان به خاطر کارهای خوبش اعتماد به نفس او را بالا خواهد برد. همچنین این کار علاوه بر افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان موجب می‌شه تا  به تکرار کارهای خوب و بهتر شدن رفتارشون، تشویق بشن. به فرزندتون نشون بدید که به او افتخار می‌کنید.

تشویق نوجوان به انجام فعالیت‌های فوق برنامه

نوجوان خود رو به انجام فعالیت‌های مورد علاقه خودش دعوت کنید و بگذارید تا او علایق خودش رو دنبال کنه. انجام فعالیت‌های فوق‌برنامه در نوجوانان برای درس گرفتن از موفقیت‌ها و شکست‌ها، چالش‌های متفاوت فرصت خوبی بوده و نوجوان می‌تونه میزان اعتماد به نفسش رو بسنجه.

آموزش مهارت‌های دوستی به نوجوان

والدین عزیز شما حتما باید بدونید که نمیتونید دوستی‌ها و روابط نوجوانتون رو تحت کنترل کامل بگیرید و یا دوستای او رو شما انتخاب کنید؛ اما قابل ذکره که می‌تونید مهارت‌های دوست‌یابی و اهمیت احترام و درک متقابل را به او آموزش بدید. توجه داشته باشید که دوست‌های فرزندتان بر روی اعتماد به نفس او تاثیرات مستقیمی دارند. بنابراین با فرزندتون صحبت کنید و او را از فواید دوستی آگاه کنید و بهش یاد بدید که چگونه دوستی‌های خوب و بد را از هم تفکیک کنه.

آموزش به نوجوان برای تمرکز بر روی توانایی‌هاش

نوجوان شما باید یاد بگیره که بر روی نقلط قوت و توانایی‌های خودش تمرکز کنه. شما نیز هرگز نباید فرزندتون رو با همسالان، دوستان، برادر، خواهر و یا بچه‌های فامیل مقایسه کنید، بلکه باید با درک او، او را در تقویت نقاط قوتش یاری نمایید. نوجوان شما باید بیاموزه که فقط با خودش رقابت کنه و بهترین خودش باشه.

تقویت روحیه قوی در نوجوان

نوجوانی بهترین سن برای آموزش این موضوع است که باید در برابر آزاری که از سوی جامعه و افراد دیگر به ما می‌رسه صبور باشدیمو آستانه‌ی تحمل خود رو برای داشتن روحیه قوی بالا ببریم.

حمایت نوجوان

فرزند شما باید باید مطمئن باشه که شما همیشه و در همه جا شما پشتیبانش خواهید بود. حمایت شما در افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان تاثیرات به‌سزایی داره"   

  • fateme moradi
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • fateme moradi
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • fateme moradi